Przepis znalazłam w niemieckim dodatku Laury
150 g masła
50 g cukru
2 żółtka
szczypta soli, cukier waniliowy
250 g mąki
wszystko razem wymieszać i wstawić na pół godziny do lodówki
300 g marcepanu
35 g masła
50 g cukru
2 ubite białka
wymieszać, włożyć do worka cukierniczego z płaską końcówką
Ciasto rozwałkować i pokroić w prostokąty.Masę marcepanową wycisnąć po obu dłuższych bokach. piec w 200 stopniach 10-13 min. po upieczeniu po środku ciastka położyć marmoladę
150 g masła
50 g cukru
2 żółtka
szczypta soli, cukier waniliowy
250 g mąki
wszystko razem wymieszać i wstawić na pół godziny do lodówki
300 g marcepanu
35 g masła
50 g cukru
2 ubite białka
wymieszać, włożyć do worka cukierniczego z płaską końcówką
Ciasto rozwałkować i pokroić w prostokąty.Masę marcepanową wycisnąć po obu dłuższych bokach. piec w 200 stopniach 10-13 min. po upieczeniu po środku ciastka położyć marmoladę
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz